مهاجرت کاری یکی از بهترین شیوه های مهاجرت محسوب می شود. از طریق اخذ ویزای کار، شخص می تواند ضمن اقامت و زندگی در ارمنستان، به اشتغال در آن کشور نیز بپردازد. این مطلوبیت آنگاه افزایش می یابد که بدانیم، کشور ارمنستان یکی از رو به رشد ترین اقتصادهای منطقه را داراست. این کشور از سابقه ی اقتصادی مطلوبی برخوردار است؛ به طوری که در نیمه ی نخست سال 2005 میلادی، نرخ رشد اقتصادی ارمنستان برابر با 2/10 درصد بوده است. این آمار در مقایسه با سایر کشورهای بازمانده از شوروی سابق، بسیار بیشتر است. در گزارشی از بانک جهانی در سال 2010 میلادی، ارمنستان از میان 183 اقتصاد در جهان، در رتبه چهل و سوم قرار داشته است.

کاریابی در ارمنستان
این کشور در زمینه ی تولید مولیبدن (نوعی عنصر فلزی) رتبه ی هفتم جهان را در سال ۲۰۱۰ میلادی داشته است. ارمنستان همچنین دارای معادن مس، آهن، طلا، نمک، بازالت، مرمر و مواد خام نسوز است. صادرات معدنی نقش مهمی در صادرات این کشور دارد. اقتصاد ارمنستان امروزه تا حد زیادی وابسته به سرمایه گذاری خارجی است. در زمینه ی انرژی و خصوصاً گاز، وابستگی هایی به کشور ایران وجود دارد. با این حال کشور ارمنستان دارای یک نیروگاه هسته ای است در غرب شهر ایروان که تأمین کننده ی بخشی از برق این کشور است. معدن کاری، فلز کاری، دارو سازی، ساختمان سازی، مهندسی مکانیک و تکنولوژی ارتباطات، از جمله ی گرایش های کاری در حال توسعه در ارمنستان محسوب می شود و معمولاً از سوی مشاوران کاریابی در ارمنستان مورد توصیه قرار می گیرد.
علاوه بر موارد فوق، گفتنی است هزینه ی زندگی در این کشور بالا نیست و با احتساب هزینه های خوراک، محل اقامت و اجاره ی مسکن، هزینه ی ماهانه برای زندگی در ارمنستان، حدود 500 الی 700 دلار برآورد می شود.
اما در کنار صنایع فوق، گردشگری نیز یکی دیگر از منابع اصلی درآمد در کشور ارمنستان محسوب می شود. توسعه ی صنعت گردشگری، موجب افزایش اشتغال در این کشور شده است. سالانه بالغ بر 900 هزار گردشگر به این کشور سفر می کنند که قریب به نصف آن ها، از کشور روسیه هستند. از جمعیت گردشگرانی که سالانه به این کشور سفر می کنند، 7 درصد آن ها را نیز ایرانیان تشکیل می دهند.
بدین ترتیب، امکان کاریابی در ارمنستان در بخش توریسم نیز فراهم است. از جاذبه های توریستی ارمنستان می توان به این موارد اشاره کرد:
دریاچه سوان که از بزرگ‌ترین دریاچه‌ های کوهستانی آب شیرین جهان است؛
شهر توریستی جرموک (جرماک) با چشمه‌های آب گرم است؛
شهر توریستی و سرسبز دیلیجان ؛
صومعه ی گغارد که قدمت آن به قرون وسطی باز می گردد؛
موزه ی تاریخ ایروان که مجموعه‌ای از سکه‌ های یونانی، سلوکی، اشکانی، رومی، ساسانی و عربی را به معرض نمایش می گذارد.
علاوه بر وجود ظرفیت های گردشگری در این کشور، تدارک زیرساخت برای استفاده ی هر چه بیشتر از این صنعت، شرایط کار در ارمنستان برای ایرانیان و سایر کشور های خارجی را افزایش داده است. ساخت هتل هایی با استاندارد های جهانی و توسعه ی شبکه ی اینترنت، از جمله ی این زیرساخت ها محسوب می شود.
مشاورین ما در هلدینگ حقوقی رادیو وکالت، با بهره گیری از تجارب فعالیت های اقتصادی در ارمنستان، آمادگی ارائه انواع خدمات حقوقی و فنی در خصوص کاریابی در ارمنستان را فراهم آورده اند.


کاریابی در ارمنستان


ارمنستان با کشور های بسیاری در منطقه از جمله روسیه، گرجستان و ایران دارای روابط تجاری فراوان است و حضور در سازمان تجارت جهانی (WTO)، موقعیت بهره وری آن از اشتغال را افزایش داده است. به طور کلی توسعه ی سرمایه گذاری خارجی، از سیاست های اقتصادی این کشور محسوب می شود و قوانین و رویه های اقتصادی، به سمت این توسعه است. برای مثال مطابق با قوانین ارمنستان، شرکت های خارجی در ارمنستان نسبت به شرکت های داخلی آن، از حقوقی یکسان برای شرکت در فرآیند های خصوصی سازی برخوردار هستند. با آنکه کسب و کار های بزرگ عمدتاً تحت سیطره ی کارفرمایان قدیمی و حتی روس تبار است؛ اما دست کم وضعیت کار در ارمنستان برای ایرانیان در بخش های کوچک تر، بسیار مطلوب به نظر می رسد. به طور کلی مهاجرت به ارمنستان از طریق کار، یکی از طرق شایع مهاجرت به این کشور محسوب می شود. فعال بودن سیاست های افزایش سرمایه گذاری خارجی، امکان اشتغال بیشتر و کاریابی در ارمنستان را افزایش داده است.

کاریابی در ارمنستان
کاریابی در ارمنستان - ویزای کار در ارمنستان

 

یکی از مباحث مرتبط با وضعیت کار در ارمنستان برای ایرانیان، بحث ویزا و ویزای کار در این کشور است. البته پیش از طرح این مبحث، باید گفت که مطابق با آخرین توافقات در سال 1395 میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ارمنستان، پیمان لغو روادید (ویزا) امضا شده است؛ با این حال برای آشنایی با سابقه ی همکاری های میان دو کشور و رویه های پیشین، ذکر مطالبی راجع به ویزا و خصوصاً ویزای کار مفید به نظر می رسد. البته باید گفت که علاوه بر متون قانونی، رویه ها و عرف های عملی نیز نقش تعیین کننده ای در مناسبات کاری و مهاجرتی میان کشور ها دارند. علاوه بر این، تسهیل امور مهاجرت بدون ویزا، معمولاً مستلزم اصلاح برخی ساختار های جزیی اداری میان سفارت خانه های دو کشور است و لذا ممکن است زمان بر باشد. به همین دلیل توصیه می شود برای اطلاعات بیشتر، به مشاورین هلدینگ رادیو وکالت واقع در تهران مراجعه کنید و یا با متخصصین این گروه تماس حاصل فرمایید. گفتنی است کشورهایی نظیر روسیه و کشورهای عضو اتحادیه ی اروپا نیز از اخذ ویزا، معاف هستند.
برای ورود به ارمنستان، ویزای ترانزیت (2 روزه)، ویزای کوتاه مدت (سه ماهه) و ویزای بلند مدت (یک ساله) پیش بینی شده است.
یکی از انواع ویزای کار، این است که کارفرمای ارمنی، دعوت نامه ی کاری برای شخص خارجی مورد نظر ارسال کند. پس از استخدام، اشتغال به مدت یک سال در ارمنستان، می تواند زمینه ی اخذ اقامت این کشور را فراهم کند. سرمایه گذاری، کار آفرینی و خرید ملک، از دیگر طرق اخذ اقامت ارمنستان محسوب می شود. منظور از کار آفرینی، انجام فعالیت های اقتصادی مولد نظیر ثبت شرکت در ارمنستان است. البته اخذ ویزای تحصیلی و خویشاوندی نیز از سایر طرق اخذ اقامت است که در اینجا به دلیل پرداختن به بحث کار در ارمنستان برای ایرانیان، به آن پرداخته نمی شود.
اکنون باید افزود که کار در ارمنستان و اخذ اقامت آن، می تواند زمینه ی اخذ تابعیت (شهروندی) این کشور را نیز فراهم آورد. این امر مستلزم داشتن شرایط زیر است:
- سه سال اقامت در ارمنستان
- آگاهی از زبان ارمنی
- آشنایی با قانون اساسی ارمنستان
و ...

موسسه کاریابی در ارمنستان
مطابق با آخرین اخبار و به نقل از پایگاه خبری تحلیلی انتخاب، با اجرایی شدن پیمان لغو روادید میان ایران و ارمنستان، از این پس اتباع این دو کشور نیازی به دریافت ویزا برای تردد نخواهند داشت. سفارت ایران در ارمنستان در بیانیه‌ای اعلام داشته است که با توجه به اجرایی شدن یادداشت تفاهم لغو روادید در 16 مرداد 1395 شمسی میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ارمنستان، از این پس اتباع این دو کشور جهت ورود به کشور مقابل، نیاز به ویزا نخواهند داشت. گفتنی است مطابق با بخشنامه ی شماره 28738 به تاریخ سیزدهم شهریور ماه 1395 هواپیمایی کشوری، مبنی بر لغو روادید جهت دارندگان گذرنامه ی سیاسی، خدمت و عادی بین جمهوری اسلامی ایران و ارمنستان، کلیه ی مسافران دارای گذرنامه های مذکور می توانند بدون اخذ روادید و حداکثر 90 روز در دوره ی 180 روزه (بطور مداوم یا مکرر) به کشور ارمنستان وارد شوند یا از آن عبور کنند و یا در آنجا اقامت داشته و یا آن کشور را ترک نمایند. البته باید مجدداً تأکید کرد که از میان برداشتن ممنوعیت های ورود و خروج و لغو روادید، مستلزم انجام یکسری هماهنگی ها میان دو کشور و اصلاح برخی رویه های اداری میان سفارت خانه های دو کشور است و لذا ممکن است تا مدتی پس از آغاز اجرایی شدن توافق، به طول انجامد. باید افزود که کار در ارمنستان برای ایرانیان، علاوه بر لزوم اگاهی از قوانین و مقررات هر دو کشور و خصوصاً قوانین تجارتی ارمنستان، مستلزم اطلاع از رویه ها و عرف های عملی و اداری نیز است. گاهی اوقات عرف های شکل گرفته در خصوص مناسبات تجاری، نقش تعیین کننده ای در سرنوشت یک اشتغال و یا پیش بینی دورنمای آن در کشور مقصد دارد. به همین دلیل توصیه می شود در خصوص سرمایه گذاری در ارمنستان، خرید ملک در این کشور و کار آفرینی در آن، با متخصصین مهاجرت و یا افراد دارای سابقه‌ی کار در آن جا مشورت نمایید.