پل های ارتباطی شما با رادیو وکالت            شماره تلفن: 88705123-021          ایمیل: info@legalholding.ir

پناهندگی آمریکا

مفهوم پناهندگی چیست؟

طرق پناهندگی آمریکا کدام است؟

شرایط پناهندگی آمریکا چیست؟

مراجع مربوط در آمریکا برای موافقت با پناهندگی کدام است؟

تمدید مهلت های پناهندگی آمریکا چگونه ممکن است؟

تقاضای کار از سوی پناهندگان و وضعیت اقامت خانواده‌ی شخص پناهنده در آمریکا چگونه است؟

خدمات هلدینگ حقوقی رادیو وکالت در این خصوص چیست؟

پناهندگی آمریکا


هلدینگ حقوقی رادیو وکالت با بهره گیری از حقوقدانان و وکلای متخصص در امور مهاجرت، به مشاوره راجع به طرق پناهندگی و شرایط پناهندگی آمریکا می پردازد. این متخصصین با آگاهی از رویه های موجود در کشور آمریکا، امکان بهره مندی از یک مشاوره حقوقی واقع گرا را مهیا می سازند. در واقع نه تنها اشراف بر قوانین و مقررات موجود، بلکه آگاهی از وضعیت های فعلی و عرف دستگاه های اداری نیز برای اقدام جهت پناهندگی و مهاجرت ضروری است. در همین راستا و برای کسب اطلاعات بیشتر، به سایت اینترنتی این هلدینگ رجوع فرمایید و یا با شماره تلفن های مذکور تماس بگیرید.

پناهندگی چیست و پناهنده کیست؟

در تعریف پناهنده می توان گفت پناهنده کسی است که به دلایل مختلفی چون مذهب، نژاد، عضویت در یک گروه خاص اجتماعی یا سیاسی و ... در کشور محل سکونت خود مورد آزار و اذیت بوده و یا ترس منطقی و موجه از احتمال شکنجه و مورد اذیت قرار گرفتن خویش داشته و برای فرار از آن ها، از کشور اصلی محل زندگی خود گریخته و به دنبال حمایت و پشتیبانی کشور دیگری است. کشور ایالات متحده ی آمریکا با توجه به شرایط خاصی که دارد من جمله حق آزادی مذاهب و اعتقادات، حق زیست و اشتغال برای نژاد‌ های گوناگون، آزادی بیان، وضعیت اقتصادی و ... یکی از مقاصد مهم افراد پناهجو برای یافتن کشوری حامی و پشتیبان می ‌باشد. البته باید توجه داشت که هر خطر و تهدیدی نمی‌تواند بهانه برای گرفتن پناهندگی کشور دیگر و تمسک به عهدنامه ‌ها و سازمان‌ های مرتبط با این موضوع باشد. برای مثال چنانچه شخصی در کشوری مرتکب سرقت شود و از این جهت تحت تعقیب قرار گیرد نمی تواند به این دلیل درخواست پناهندگی کند. به طور کلی می ‌توان چنین گفت که افراد متهم به جرایم علیه اشخاص و اموال چون قتل، سرقت، کلاهبرداری و امثال ذلک نمی ‌توانند برای فرار از مجازات‌ های خویش از کشور ‌های دیگر درخواست پناهندگی کنند بر خلاف متهمان به ارتکاب جرایم سیاسی که چنانچه در کشور متبوع خویش به این دلیل مورد شکنجه و آزار باشند یا در این خصوص نسبت به آن ها تهدید بالقوه وجود داشته باشد می ‌توانند از کشور‌ های دیگر درخواست پناهندگی بکنند. این موارد می بایست با دقت از سوی مشاوران حقوقی به اطلاع مراجعه کنندگان برسد.

پناهندگی آمریکا


در یک تقسیم بندی کلی می ‌توان طرق پناهندگی آمریکا را به دوسته تقسیم کرد: نخست پناهندگانی که از طریق نهاد ‌های حقوق بشری چون کمیساریای عالی سازمان ملل متحد برای پناهندگان (UNHCR) به سوی این کشور هدایت شده‌اند که به آن ها REFUGEE گفته می ‌شود. وظیفه‌ی کمیساریای عالی سازمان ملل متحد برای پناهندگان که پس از جنگ جهانی دوم در سال 1950 میلادی تأسیس شد این است که از پناهندگان در جهت بازگشت به کشور اصلی خود و یا گرفتن پناهندگی کشوری دیگر جهت ادامه‌ی زندگی خویش در امنیت و آرامش تلاش کند در حین آنکه حق‌ های اساسی و سلامتی آن ها را تأمین و پشتیبانی می ‌کند. اولین اقدامی که غالب پناهندگان پس از فرار از کشور خود به دلیل ترس از آزار و اذیت و شکنجه به دلایل مذهبی و نژادی و ... انجام می ‌دهند ثبت نام در همین کمیسیون است. این آژانس که زیرمجوعه‌ی سازمان ملل متحد است، تا کنون کمک های شایانی در جهت حمایت از پناهجویان کرده و در ساماندهی و پشتیبانی از آن ها بسیار مؤثر بوده است.
طریق دوم برای تحصیل پناهندگی از ایالات متحده ی آمریکا، آن است که اشخاصی که در کشور اصلی محل اقامت خود به دلایل پیش گفته مورد آزار و اذیت قرار گرفته‌اند، با رسانیدن خود به آمریکا، از آن کشور درخواست پناهندگی می‌ کنند که به آن ها ASYLUM گفته می‌ شود.

پناهندگی آمریکا


هلدینگ حقوقی رادیو وکالت، می تواند در خصوص انواع و طرق پناهندگی آمریکا و امکان عملی اقدام در جهت آن، به مشاوره حقوقی بپردازد.
چنانچه بیان شد یکی از دلایل پناهندگی، آزار و شکنجه‌ای است که بعضی دولت ‌ها نسبت به افراد مقیم کشور خویش به علت اعتقادات و گرایش های مذهبی آن ها روا می‌ دارند. البته وجود دارند افرادی در بعضی از این نوع کشور‌ها که صرفاً برای اقامت و زندگی در آمریکا، خود را به ظاهر در معرض اتهامات مذهبی قرار می ‌دهند تا بتوانند با تمسک به تهدیدات و مجازات هایی که از طرف دولت و دادگاه‌های کشور مزبور به سمت آن ها معطوف ‌می ‌شود، پناهندگی آمریکا را تحصیل کنند. در این خصوص ذکر دو نکته‌ی مهم حائز اهمیت است؛ اول آنکه در کشور هایی همچون ایران، تغییر دین، امر بسیار خطرناکی است؛ چون مجازات تعیین شده برای این عمل اعدام می ‌باشد. اگرچه ارتداد صریحاً در قوانین ایران جرم‌انگاری نشده است اما امکان تعقیب این افراد و مجازات آن ها از سوی محاکم دادگستری با توجه به اصل 167 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران وجود دارد.

پناهندگی آمریکا

از طرف دیگر چنانچه می‌ دانیم هنگامی که افراد برای تحصیل پناهندگی آمریکا به خاک این کشور روی می ‌آورند، در مراحل مختلف توسط نهاد ‌ها و سازمان ‌های ذی‌ صلاح مورد بازجویی و پرسش و تحقیق قرار می‌گیرند و چنانچه تقلب و حیله‌ای به کار برده باشند، غالباً مورد شناسایی قرار گرفته و از گرفتن پناهندگی آمریکا محروم می‌ شوند. یکی از این مراحل، مصاحبه‌ی حضوری با نماینده‌ی اداره مهاجرت به آمریکا است که متشکل از افرادی خبره و آگاه است و به راحتی نمی توان آن ها را فریب داد. لذا اگر افرادی به دنبال تحقق آرزوهای خود در خصوص زندگی در آمریکا و قدم زدن در خیابان های آن هستند، به آن ها توصیه می ‌شود تا از این امر خودداری کرده و به جای توسل به گرفتن پناهندگی آمریکا، به دنبال طرق قانونی مهاجرت به آمریکا باشند. طرق مهاجرت به این کشور عبارتند از اخذ روادید «بی 1 – B1» و «بی 2 – B2»، روادید دانشجویی، روادید «ای 2 E2 -»، روادید «ای 1 – E1»، روادید «ای بی 1 – EB1»، روادید «ای بی 5 – EB5» و مواردی از این دست.
چنانچه می‌ دانید گرفتن پناهندگی در هر کشوری پروسه و تشریفات خاصی دارد و ایالات متحده‌ی آمریکا از این امر مستثنی نیست. پس از اینکه شخص برای گرفتن پناهندگی آمریکا وارد این کشور پهناور می‌ شود باید در عرض یک سال تقاضای خود برای این امر را به مقامات و مراجع صالح تقدیم کند. البته این مدت در شرایط خاصی قابل تمدید است؛ برای مثال چنانچه شخص بتواند تغییر شرایط خود را در یک سال گذشته ثابت کند و برای مقامات مرتبط با امر پناهندگی روشن نماید که در صورت بازگشت به کشورش مورد ایذاء قرار می ‌گیرد، این مدت تمدید خواهد شد.
بعد از اینکه شخص درخواست پناهندگی آمریکا را می ‌کند معمولاً در نخستین گام توسط نماینده‌ی اداره‌ی مهاجرت آمریکا مورد تحقیق و بازجویی قرار می ‌گیرد تا مدارک وی به صورت حضوری مورد تدقیق قرار گرفته و صحت دلایل وی در خصوص پناهندگی ارزیابی بشود که ذیلاً به تفصیل توضیح داده شده است. در کشور‌ های مختلف در خصوص شرایط شروع به کار پناهندگان قوانین و مقررات مختلفی وجود دارد؛ برای مثال بعضی از کشور ‌ها از همان ابتدا برای این افراد حق اشتغال و کسب درآمد قائلند؛ در حالیکه در اکثریت کشور ‌ها معمولاً پس از گذشت مدتی به آن ها این اجازه داده می ‌شود تا بتوانند کار خود را در کشور جدید آغاز کنند. در کشور ایالات متحده‌ی آمریکا، شرایط شروع به کار پناهندگان بدین نحو است که چنانچه پنج ماه از درخواست پناهندگی و اقدام آن ها برای این امر بگذرد و شخص متقاضی پاسخی از پرونده‌ی خود دریافت نکند، می ‌تواند از دولت آمریکا درخواست صدور اجازه‌ی شروع به کار کند. چنانچه در خصوص شرایط شروع به کار پناهندگان بیان شد، باید گفت که هر کشوری در خصوص شرایط پذیرش خانواده‌ی آن ها مقررات مختلفی دارد. البته ذکر این نکته لازم است که کشور هایی که کنوانسیون مربوط به پناهندگی را پذیرفته‌اند، تابع شرایط و مقررات خاصی در اصول و چارچوب کلی امور مربوط به پذیرش پناهندگان و حفظ حقوق آن ها هستند؛ با این حال در خصوص شرایط فرعی و غیر اساسی، دست آن ها بازتر است. برای مثال دولت فدرال آمریکا برای پذیرش خانواده‌ی پناهجویانی که درخواست پناهندگی آمریکا را می‌ کنند و درخواست آن ها مورد پذیرش واقع می ‌شود، شرایط خاصی پیش بینی کرده است؛ بدین نحو که آن دسته از پناهجویانی که توانسته‌اند گرین کارت (green card)  آمریکا را اخذ کنند می توانند برای همسر و فرزندان خود که خارج از کشور آمریکا زندگی می‌ کنند نیز تحت شرایط خاصی، تقاضای اقامت دائم در خاک این کشور را بنمایند. اولین نکته در این مورد آن است که این درخواست، یعنی درخواست پذیرش خانواده‌ی شخص پناهنده تنها از پناهدگانی پذیرفته می ‌شود که این عنوان را خود شخصاً بدست آورده باشد بدین معنا که به دلیل مجازات‌ های بالقوه یا بالفعلی که در کشورشان علیه ایشان وجود داشته (همچون مجازات حبس به علت ارتکاب جرایم سیاسی) به کشور آمریکا پناه آورده و پناهندگی آمریکا را کسب کرده‌ باشند؛ نه اینکه برای مثال حائز این عنوان از طریق پدرشان که پناهنده بوده و درخواست پذیرش و اقامت فرزندانش را در آمریکا کرده است، باشند. از طرف دیگر نباید بیش از دو سال از پذیرش پناهندگی آن ها و ورودشان به ایالات متحده‌ی آمریکا گذشته باشد. در خصوص شرایط همسری که پناهنده درخواست الحاق وی به خود را می ‌کند، ذکر همین مطلب کافی است که در صورتی با درخواست وی موافقت می‌ شود که پیش از ورود به آمریکا، با وی ازدواج کرده باشد. در مورد فرزندان اما شرایط مفصل ‌تری وجود دارد که ذیلاً به تفکیک سن و شرایط تأهل و نیز خود پناهنده توضیح داده شده است. نخست آنکه فرزندانی که شما درخواست ورود و اقامت آن ها در ایالات متحده‌ی آمریکا را می ‌دهید، باید مجرد باشند و ثانیاً هنگامی که درخواست الحاق ایشان به خود در کشور ایالات متحده ی آمریکا را می ‌کنید، باید کمتر از بیست و یک سال سن داشته باشند. نکته‌ی دیگر آنکه فرزندانتان باید در زمان ورود شما به ایالات متحده‌ی آمریکا متولد شده باشند یا حداقل همسر شما آن ها را باردار بوده باشد. با توجه به اینکه هنگام مصاحبه ‌های نمایندگی باید نام همسر و فرزندانتان را به این مراجع اعلام کنید، لذا به محض اطلاع از بارداری همسر خود و یا در صورتی که زن هستید، به محض اطلاع از حاملگی خود، این مطلب را به آن ها خاطر نشان کنید تا بعداً برای شما مشکلی پیدا نشود.

 

پناهندگی آمریکا


در مورد گرین کارت که در بالا از آن سخن گفتیم ذکر مطالبی هرچند کوتاه مفید به نظر می ‌رسد. گرین کارت در واقع سندی است که به دارنده‌ی آن اجازه‌ی اقامت دائم در ایالات متحده‌ی آمریکا را می ‌دهد و دارنده‌ی آن می‌ تواند از تمام حقوق شهروندان آمریکایی چون اشتغال، آموزش، زندگی، مسافرت به آمریکا وغیره بهره ببرد. البته مستثنی بودن حقوقی چون حق رأی دادن بدیهی است. برای دریافت این کارت طرق مختلفی وجود دارد که از جمله‌ی آن ها می ‌توان به طرق خانوادگی، شغلی، داشتن برجستگی علمی یا ورزشی در سطحی قابل توجه، لاتاری و نیز پناهندگی اشاره کرد. برای دارندگان گرین کارت این امکان وجود دارد که برای همسر و فرزندان خویش از دولت آمریکا درخواست اقامت دائم نمایند. در این صورت بر خلاف وضعیت تأهل فرزندان که همچنان باید مجرد باشند، سن فرزندان اهمیت ندارد اگرچه در این مورد نیز فرزندان زیر بیست و یک سال در اولویت قرار دارند.
مورد دیگر حائز اهمیت در این خصوص آن است که چنانچه می ‌دانید خدمت در نیرو‌های مسلح آمریکا برای اتباع این کشور الزامی نمی ‌باشد؛ به همین جهت ایالات متحده‌ی آمریکا برای نظامیان خود امتیازات و مزایای خاصی را قائل شده است تا بتواند از این طریق نیروی دفاعی و نظامی خود را قوی نگه دارد. از جمله‌ی این امتیازات می‌توان به تسهیل انتقال اعضای خانواده‌ی ایشان به آمریکا، کوتاه‌ شدن پروسه‌ی دریافت گرین کارت و نیز تحصیل تابعیت ایالات متحده‌ی آمریکا برای این افراد نام برد. افرادی که دارای مجوز اقامت قانونی در آمریکا هستند در حالیکه هنوز تابعیت آن را کسب نکرده‌اند، نیز می ‌توانند به عضویت نیروهای مسلح این کشور دربیایند.
چنانچه بیان شد آمریکا حق پناهندگی برای اشخاص را، هم بر اساس قوانین فدرال و هم بر مبنای معاهدات و کنوانسیون ‌های بین المللی مورد پذیرش قرار می ‌دهد. دولت ایالات متحده ی آمریکا کنوانسیون مربوط به حقوق پناهندگان مصوب 1951 میلادی و نیز پروتکل الحاقی به آن در سال 1967 میلادی را مورد پذیرش قرار داده است و به موضوعات و تکالیف مطرح شده در آن ها در جهت حمایت از حقوق پناهندگان ملزم است. علاوه بر مفاد این کنوانسیون بین المللی و پروتکل آن، کنگره‌ی آمریکا در سال 1980 «قانون پناهندگی» را در جهت توسعه‌ی مفاد و تسهیل امور افرادی که خواهان پناهندگی آمریکا هستند مورد تصویب قرار داده است. علاوه بر این ها، قانون اخیرالذکر، نهادی را تحت عنوان «اداره‌ی اسکان مجدد پناهندگان» ذیل نظر وزارت بهداشت و خدمات انسانی ایالات متحده‌ی آمریکا  تأسیس کرده است تا به پناهندگان آمریکایی در جهت شروع زندگی خویش در آمریکا کمک کند.

پناهندگی آمریکا


 هر ساله تعداد قابل توجهی از اشخاصی که خواستار پناهندگی آمریکا هستند اعم از آنکه از داخل خاک آمریکا برای آن درخواست داده باشند و یا از خارج، می‌ توانند به هدف خود دست پیدا کنند. در این خصوص نکته‌ی جالب توجه آن است که پناهندگان تقریباً یک دهم جمعیتی را که سالانه به ایالات متحده‌ی آمریکا سفر می‌ کنند، تشکیل می ‌دهند. میزان پناهندگان آمریکایی از سال 1990 میلادی به این سو، بالغ بر دو میلیون نفر است که بیشتر آن ها توانسته‌اند برای خود خانه و کاشانه ای مناسب فراهم آورند. ایالات متحده‌ی آمریکا، سالانه در حدود چهل هزار نفر را در سال های بین 2005 تا 2007 میلادی مورد پذیرش قرار داده است. میزان افرادی که می ‌توانند سالانه وارد ایالات متحده شده و پناهندگی آمریکا را کسب کنند بر اساس پیشنهادی است که رییس جمهور قانونی آمریکا هر سال به کنگره می‌ دهد و در آن حداکثر میزان مجاز پذیرش پناهندگان مورد شناسایی قرار می ‌گیرد که عموماً نیز توسط کنگره مورد پذیرش واقع می‌ شود. این عدد در سال‌ های مختلف متغیر و با توجه به شرایط و اوضاع و احوال کشور تعیین می ‌شود. برای روشن تر شدن مفهوم ذکر این مثال قابل توجه به نظر می‌ رسد که پس از اتفاقاتی که در 11 سپتامبر 2011 میلادی حادث شد و موج تشویش و نگرانی که در این کشور از حملات تروریستی به وجود آمد، این نرخ به میزان قابل توجهی کاهش پیدا کرد.
برای پناهندگی آمریکا چنانچه مطرح شد ویژگی‌ ها و شرایطی مورد نیاز است؛ شخص باید اثبات کند که از تعقیب جزایی در کشور خویش و رسیدن به مجازاتی ناعادلانه بیم دارد که البته موضوع تعقیب و اتهامی که وی از آن می ‌هراسد باید حداقل یکی از موارد پنج گانه‌ی زیر باشد: 1- نژاد  2- ملیت  3- مذهب  4- عقیده‌ی سیاسی  5- عضویت در یک گروه اجتماعی؛ و در نهایت آنکه باید مداخله‌ی دولت در تعقیب خویش و یا حدا قل ناتوانی دولت در کنترل اشخاصی که می ‌خواهند وی را به خاطر موارد مذکور مورد شکنجه و آزار قرار دهند را ثابت کند.
چنانچه گفته شد همه‌ی افراد امکان دستیابی به پناهندگی آمریکا را ندارند و برای رسیدن به این مقصود مشکلات و موانع زیادی وجود دارد. برای اشخاصی که داخل در خاک آمریکا به سر می ‌برند دو راه برای رسیدن به پناهندگی آمریکا وجود دارد. چنانچه شخص پناهجو به دلایلی داخل در پروسه‌ی حذف و اخراج از خاک آمریکا قرار گرفته باشد وی می ‌تواند از «قاضی مهاجرت» برای پناهندگی آمریکا درخواست کند. ولی چنانچه شخصی که در خاک آمریکا به سر می ‌برد و می‌ خواهد پناهندگی آمریکا را کسب کند هنوز در پروسه و فرایند حذف و اخراج قرار نگرفته باشد، می ‌تواند بدون توجه به وضعیت قانونی خود در آمریکا، فرم درخواست پناهندگی خویش را در نزد مراجع صالح که در اینجا سازمان «خدمات رسانی به مهاجران و شهروندان آمریکا» است، تحویل دهد. با وجود این، چنانچه پناهجو در وضعیت معتبر و مجاز مهاجرتی قرار نداشته باشد و سازمان مزبور درخواست پناهندگی وی را مورد پذیرش قرار ندهد، ممکن است او را در جریان حذف قانونی قرار دهد که در این صورت پرونده‌ی وی در نزد قاضی مهاجرت مطرح خواهد شد و وی باید در مورد امکان قبولی آن شخص برای پناهندگی آمریکا تصمیم بگیرد. در خصوص بازه‌ی زمانی ممکن برای اقدام جهت اخذ پناهندگی آمریکا، قانون «مسؤولیت مهاجران و اصلاح مهاجرت غیر قانونی» که در سال 1996 تصویب شده است چنین بیان می‌ دارد که: «درخواست کننده‌ی پناهندگی باید در مدت یک سال از زمان ورود خود به آمریکا تقاضای پناهندگی خود را مطرح کند مگر اینکه از انجام این کار منع شده باشد در غیر این صورت وی باید تغییر شرایطی را که موجب محق شدن وی به کسب پناهندگی آمریکا شده است ثابت کند و یا شرایط استثنایی را که مانع وی از درخواست پناهندگی شده اثبات نماید.»

پناهندگی آمریکا


در نهایت ذکر این نکته را لازم می ‌دانیم که چنانچه شما بتوانید پناهندگی آمریکا را کسب کنید، دولت آمریکا از شما انواع حمایت و پشتیبانی‌ های لازم را به عمل خواهد آورد و شما از انواع حقوق شهروندی در آمریکا بهره مند خواهید شد؛ البته برای مثال از حق رأی دادن محروم هستید که این کاملاً امری طبیعی و معقول است؛ زیرا چنانچه می ‌دانید در هر کشوری برای رأی دادن جهت انتخاب رئیس جمهور، نمایندگان پارلمان و... به جهت اهمیت این امور و نقش بسیار سازنده ای که در آینده‌ی کشور دارند، برای رأی دهندگان شروط و موانعی وضع می ‌کنند. علی ای حال، چنانچه بارها به آن اشاره شد پناهندگان مورد حمایت آمریکا بوده و از آن ها پشتیبانی می ‌شود.

پناهندگی آمریکا

هلدینگ حقوقی رادیو وکالت متشکل از متخصصین و وکلای امور معاجرت و پناهندگی، می ‌تواند در انواع زمینه‌ های فوق جهت پناهندگی آمریکا، به مشاوره با مراجعان بپردازد. عناوین مسائل مورد بحث عبارتند از:
- مفهوم پناهندگی
- طرق پناهندگی آمریکا
- شرایط پناهندگی آمریکا
- تمدید مهلت های پناهندگی آمریکا
- تقاضای کار از سوی پناهندگان
- وضعیت اقامت خانواده‌ی شخص در پناهندگی آمریکا
و ...


نظرات کاربران




فرم ارسال نظر

مطالب مرتبط

مهاجرت به آمریکا

مهاجرت به آمریکا

توضیحاتی کامل در رابطه با مهاجرت به آمریکا

اعزام دانشجو به آمریکا

اعزام دانشجو به آمریکا

توضیحاتی در رابطه با اعزام دانشجو به آمریکا

تحصیل در آمریکا

تحصیل در آمریکا

توضیحاتی در رابطه با تحصیل در آمریکا

اقامت آمریکا

اقامت آمریکا

توضیحاتی کامل در رابطه با اقامت آمریکا